Chatta med oss!

Ta kontakt med oss via chatt så hjälper vi dig med bokningen!

Chat
Skip to content
American Express öppnar den största Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

American Express öppnar den största Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.



När vi nu går in i Skyteam i USA är det goda nyheter med öppnandet av en ny Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, som är huvudflygplatsen för Delta, som också är en del av Skyteam.

Med ett American Express Platinum-kort eller Centurion-kort blir resan otroligt mycket bekvämare, och om du också har ett guldmedlemskort i SAS har du tillgång till få flygplatser i världen du inte kan besöka när du är ute och reser. Du kan lära dig mer om vårt Platinum-kort i kursen Lifestyle, som du hittar här.

Texten och bilderna är kopierade och översatta till norska från American Express officiella webbplats. Du kan läsa dem på engelska här.


Den 14 februari kommer American Express (NYSE: AXP) att öppna en ny Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), världens mest trafikerade flygplats. Med nästan 2600 kvadratmeter är det den största loungen i Centurion Lounge-nätverket. Den har en meny inspirerad av lokala rätter från den anmärkningsvärda kocken Deborah VanTrece, många sittplatser där gästerna kan koppla av eller arbeta innan sin flygning, utomhusterrasser med utsikt över landningsbanan, och The Reserve by American Express, en egen whiskybar med signaturdrinkar designade av Jim Meehan, Centurion Mixologist, tillsammans med ett urval av klassiska och nya amerikanska whiskyer. Den nya Centurion Lounge ligger i Concourse E nära gate E11.

"Den nya Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport kommer att betjäna resenärer på en av flygplatserna som våra kortmedlemmar besöker mest," sa Audrey Hendley, president för American Express Travel. "Den har bekvämligheter som vi vet att resenärer uppskattar, som utomhusterrasser och gott om plats att koppla av, tillsammans med lokala detaljer som genomsyrar menyer och design, som gästerna kommer att minnas långt efter sin resa."

Konst och design inspirerad av "Staden i skogen"

Designen är inspirerad av Atlantas rykte som "staden i skogen" och dess överflöd av träd, liksom våra kortmedlemmars passion för välbefinnande. Huvudsittområdet har ett 50 år gammalt olivträd och en 3 850 kvadratmeter stor specialdesignad ljusskulptur som representerar ett skogstak, vilket skapar en avkopplande plats för kortmedlemmarna att koppla av i före sina flygningar. Dessutom kan besökarna njuta av flera utomhusterrasser, något som är först för Centurion Lounge-nätverket. Dessa noggrant planerade sittplatser är utrustade med värmare och fläktar för användning året runt.

Loungen visar beställd konst från lokala konstnärer, inklusive en ny, textural tolkning av den väsentliga American Express-vakthunden av Lucha Rodríguez och ett stort multimediaarbete av Michi Meko som inspireras av Georgias landskap. Dessutom sträcker sig en 60-fots mural av abstraherade bladliknande former, målad av Evan Blackwell Helgeson, från det inre matsalsområdet till den yttre terrassen.

American Express To Open Largest Centurion Lounge at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
American Express To Open Largest Centurion Lounge at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Bildkredit: American Express

Modern, global själskost kuraterad av Atlantas egna kock Deborah VanTrece

Kock Deborah VanTrece, ägare till lokala Atlanta-restauranger som Twisted Soul Cookhouse & Pours, Oreatha's At The Point och La Panarda, vilken alla kan bokas på Resy, kommer att föra sin tolkning av modern, global själskost till loungen. Med smaker och tekniker hon upptäckte under sina resor runt om i världen som tidigare flygvärdinna och förfinad av sina egna familjers mattraditioner och färska, lokala ingredienser, inkluderar den anpassade menyn Black Eyed Pea Biryani, Za'atar Grilled Chicken Thighs med Green Tomato Chimichurri, och Twisted Soul Salad med Strawberry Peppercorn Vinaigrette. Dessutom kommer det att finnas en dedikerad mat- och dryckesstation med glutenfria och veganska alternativ, inklusive proteinkuber, sallader, smoothies och immunstärkande juice shots.

"Atlanta har blivit en sådan intressant smältdegel av kulturer och kök. Jag är exalterad över att samarbeta med American Express för att föra mat som firar dessa traditioner, tillsammans med de bästa södra ingredienserna, till Centurion Lounge på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport," sa kock Deborah VanTrece. "Resor har inspirerat mitt tillvägagångssätt som kock, och jag känner mig välsignad att genom detta samarbete kunna dela med mig av min kreativa vision för mat och gästfrihet med resenärer från hela världen."

Centurion-nätverkets första whiskeybar

The Reserve by American Express firar den rika historien om amerikansk whiskey och är den första dedikerade whiskeybaren i en Centurion Lounge. Cocktailmenyn, kuraterad av prisbelönta mixologen Jim Meehan, innehåller fem specialcocktails med whiskey, inklusive Drink a Peach med persikosmakande whiskey och bitters samt Mayme, Tailored, som framhäver en amerikansk whiskey med ingefärsöl. Gästerna kan också välja bland över 20 klassiska och nya amerikanska whiskyer. Baren erbjuder en modern tolkning av en klassisk whiskeybar med mörka finishar och karamellfärgade lädersäten och ansluter till en utomhusloungeområde. Loungen har också en fullt utrustad huvudbar med 10 viner handplockade av sommelier och Centurion Lounge Wine Director Anthony Giglio, en lokal cocktailmeny inklusive alkoholfria alternativ och signaturdrinkar från Centurion Lounge.

American Express To Open Largest Centurion Lounge at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Bildkredit: American Express

Signatur Centurion Lounge-faciliteter för alla typer av resenärer

Gästerna kommer att hitta signatur Centurion Lounge-faciliteter, inklusive dedikerade arbetsstationer och telefonbås, premium-toaletter och duschsviter, flera sittområden och tillgång till gratis höghastighets Wi-Fi.

Möta fler kortmedlemmar på fler platser

Med fler alternativ för flygplatslounger än någon annan kreditkortsutfärdare och som den enda kreditkortsutfärdaren med en egen lounge på ATL är American Express Global Lounge Collection™ bara ett av sätten American Express stöder kortmedlemmarna medan de reser. Detta inkluderar tillgång till 28 Centurion Lounges och över 1 400 lounger över hela världen. American Express fortsätter att expandera och förbättra Centurion Lounge-nätverket med planer på att öppna nya loungeplatser på Reagan National Airport (DCA) i Washington, D.C. och Newark Liberty International Airport (EWR) i New Jersey.

OM CENTURION LOUNGE

Centurion Lounge är signaturprogrammet för lounger inom den bredare American Express Global Lounge Collection, som inkluderar gratis tillgång till American Express Centurion Lounges, Escape Lounges - The Centurion Studio Partner, Delta Sky Club® för kortmedlemmar som flyger med Delta, Priority Pass™ Select Lounges vid registrering, Plaza Premium Lounges, utvalda Lufthansa Lounges vid flygning med Lufthansa Group, och ytterligare globala partnerlounger - totalt över 1 400 lounger i över 140 länder och räknat. Kvalificerade kortmedlemmar kan hitta en lounge på Global Lounge Collection-webbplatsen, https://americanexpress.com/findalounge, eller genom att använda American Express®-appen. De kan också påbörja incheckningsprocessen för utvalda Centurion Lounges genom den mobila incheckningsverktyget i American Express®-appen.

OM HARTSFIELD-JACKSON ATLANTA INTERNATIONAL AIRPORT

ATL är den första flygplatsen i historien som har betjänat mer än 100 miljoner passagerare på ett år och fortsätter att leda i passagertal över hela världen. Som svar på pandemin fokuserade Hartsfield-Jackson på att implementera förbättrade säkerhetsprotokoll samtidigt som effektivitet och ekonomisk stabilitet upprätthölls. Flygplatsen har en direkt ekonomisk påverkan på 66 miljarder dollar i delstaten. Som en flitig mottagare av priser för utmärkt prestanda erkänns ATL för sitt ledarskap inom koncessioner, operationer, hållbarhet, arkitektonisk ingenjörskonst och byggkonstruktion. För mer information, besök www.atl.com.



Older Post
Newer Post

Kundvagn